Volg op Facebook

Voortaan alle nieuwe berichten per email ontvangen?



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Wassup with the pickle?

Pickle setNew York is er koning in om het gewone te verheffen tot het über-absurde-fabulous-amazing. En op dit moment is de Pickle – beter bekend als augurk, zure bom, cornichon of gurke – de held van iedere foodie. En alles wat ingemaakt kan worden lift op deze hype mee, van bietjes en rode paprika’s tot asperges. Met name de varianten afkomstig van kleine lokale producenten vinden gretig aftrek. Voor een pot betaal je grif tussen de $7 en $12 en daarvoor krijg je wel een pot tjokvol ouderwetse inmaakgevoel. Zie je het al voor je? En grijze, gedrongen vrouw met schort en haarnetje die de handgeplukte komkommers inmaakt met een azijn naar eeuwenoud familierecept en op de keukentafel met rood-wit geblokt kleed de weckpotten dichtdraait.

Voor een methode die ooit bedacht is om hongerige, barre winters in het leger door te komen of een slechte oogst te overleven met groente en fruit van voorgaande jaren, doet de pickle het dus niet slecht. En dat de augurk nu juist in New York zo’n hit is, hebben we voor een groot deel aan onze voorvaderen te danken. Begin zeventiende eeuw verbouwden Nederlandse boeren hectaren vol komkommers in New York, vooral in Brooklyn. Deze werden ingemaakt en verkocht als echte delicatessen in de straten van Manhattan.
Pickle Guys LESDe laatste jaren speelde een groot deel van de New York Pickle geschiedenis zich vooral af in de Lower East Side. De Russische immigrant Izzy Guss arriveerde in 1910 in NYC en opende zijn winkel enkele jaren later. Hij betoverde de Lower East zijn met zijn koosjere augurken. Vanaf het eerste begin is Guss’ Pickles een waar pickle icoon. Toen Guss zijn winkel in LES sloot, richtte oud werknemer Alan Kaufman Pickle Guys in Essex street op zodat de Lower East zijn Pickle imago kon behouden. Al tien jaar lang vieren foodies, pickleverslaafden en andere huis, tuin en keuken chefs in de Lower East de jaarlijkse Pickle Day eind oktober. Een reïncarnatie van Guss’ Pickles is tegenwoordig trouwens te vinden in Ess-A-Pickle in Brooklyn.

Ondertussen is de pickle in de hele stad in grote getale vertegenwoordigd. Een kijkje in het supermarktschap maakt meteen duidelijk dat de vraag naar pickles enorm is. Een gemiddelde Amerikaan eet 106 pickles per jaar, dat is zo’n 4 kilo per persoon. Veel restaurants serveren een sandwich altijd in gezelschap van een augurk a la Gurkenviertel. En in de kroeg wordt de augurk zelfs gefrituurd aangeboden als bar snack, al dan niet vergezeld met sauerkraut en pastrami. Uiteraard eten de echte liefhebbers een grote, verse, knapperige jongen zo uit het vuistje. Een prima snack volgens de dieetgoeroes want een augurk is vetarm en bevat weinig calorieën. Enkele populaire merken zijn Rick’s Picks, Brooklyn BrineCo., Horman’s Best Pickles in NoHo, McCLures Pickles en Wheelhouse pickles.

En dan is er nog The Pickle Back voor de echte die hard. Ooit een shot wiskey met een shot augurkennat weggespoeld? In New Yorkse bars vindt het zuur een tweede leven in de vorm van The Pickle Back. De fans geven toe dat het de eerste keer een ware ontmaagding is maar zodra je het een keer geprobeerd hebt, ben je verkocht en wil je meer. Nou ja, volgens de die hards dan. Voor een Pickle Back kun je terecht bij The Breslin Bar of Whiskey Tavern in Chinatown of de Bushwick Country Club in Brooklyn.

Heb je zin gekregen om zelf te picklen? Hier vind je een hele lijst met recepten.
Pick your pickle. Leve de augurk!

Did you like this? Share it:

2.605 comments to Wassup with the pickle?

  • you are my inspiration , I own few web logs and occasionally run out from to post : (.

  • Son

    Good post. I learn something new and challenging on websites I stumbleupon every day.
    It will always be interesting to read through content from other authors and practice a
    little something from their sites.

  • I’m really loving the theme/design of your blog. Do you ever run into any browser compatibility issues? A small number of my blog audience have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any solutions to help fix this issue?

  • Howdy! Would you mind if I share your blog with my myspace group? There’s a lot of people that I think would really enjoy your content. Please let me know. Thank you

  • I would really like to make a site but.. I’m not certain what kind of blogs maximum benefit traffic? What kind of web blogs does a person surfing? I essentially surf photo web sites and way blog posts. Just enjoying a survey on this page thank you! .

  • I am getting my mother. She doesn’t basically desire to make financial resources away from them, her intent is to utilize her site (as soon as well-liked) and use it as work references to likely enable her buy a newsprint piece of writing. She encompasses a subject for one generally known as “Strategies to Life’s Challenges”. Wherein can she blog post blog posts and they also developed into in demand? She shared it by now on Wp but there will be 3 zillion clients putting up web sites hers gets to be forfeited on the selection. Any ideas? .

  • Hi martesiv! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no backup. Do you have any methods to protect against hackers?

  • It’s amazing for me to have a web page, which is valuable in favor of my experience. thanks admin|

  • Excellent web site. Plenty of helpful information here. I’m sending it to some buddies ans additionally sharing in delicious. And certainly, thanks for your sweat!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>