Volg op Facebook

Voortaan alle nieuwe berichten per email ontvangen?Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

babyshower cupcakes

New York lijkt een vruchtbare stad te zijn. De nieuwe vriendinnen die ik in de afgelopen tijd heb gemaakt, zijn allen zwanger of net bevallen van blozend Hollands nageslacht, mijzelf incluis. Omdat we nu eenmaal in de VS wonen volgen we graag een echte Amerikaanse traditie: De babyshower!

Wanneer de zwangere vriendin in kwestie, dicht in de buurt van walvisformaat komt, gaat er een mail rond en worden onder een tiental dames de taken verdeeld. Ook de verwekker van de in de maak zijnde bundle of joy wordt gecontacteerd, zodat de aanstaande moeder op het juiste moment kan worden overdonderd met een luidkeels  ‘VERRASSING!. Van schrik verliest de zwangere dan die paar druppels urine die nog in de beknelde blaas passen. Eigenlijk wil ze helemaal geen gekkigheid meer (en zich vooral bezig houden met het obsessief rechtleggen van de geïmporteerde HEMArompertjes) en slikt haar tranen zo goed en kwaad als het gaat weg. Maar wanneer haar zwangerschapsslip en traantjes gedroogd zijn, kan ze genieten van alle heerlijkheden en cadeautjes die haar worden aangereikt en zal ze aan het eind van de avond, rozig van de halve slok champagne, oprecht zeggen dat ze er erg van genoten heeft.

Mijn dankbare taak in dit spektakel is het maken van de cupcakes.

 

 

Benodigdheden:

Alfabet uitsteekvormpjes

Een muffinvorm voor 12 muffins

Witte cupcake papiertjes

Waxpaper

Kwastje

Deegroller

Breed scherp mes

Emmertje witte fondant

Pakje met vier pastelkleuren fondant

Poedersuiker

Jam

200 gram zachte boter

200 gram suiker

200 gram bloem

3 eieren

Snuf zout

Merg van een vanille stokje

Eventueel suikerparels en andere uitsteekvormpjes

 

De boter en de suiker tot room roeren, eieren, zout en vanillemerg toevoegen. Telkens als er een ei is toegevoegd de massa gelijkmatig en luchtig roeren en de massa nog enige tijd goed doorroeren. De bloem bij gedeelten toevoegen en telkens roeren tot er een luchtige, soepele, lichtgele massa verkregen is. Doe de witte cupcake papiertjes in de vorm en verdeel met een kleine pollepel het cakebeslag in de vorm. Zet de cakejes 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden Celsius (320 graden Fahrenheit). De cakejes moeten goudbruin zijn.

Haal de cakejes uit de oven en leg een plank  op de bakvorm zodra je deze uit de oven haalt zodat de bovenkant van de cakejes plat wordt. Wanneer ze heel hoog geworden zijn kun je ook de bovenkant met een scherp, niet gekarteld, mes afsnijden.

Met de achterkant van een theelepel boor je een gaatje in het midden van elk cakeje en duw je voorzichtig de jam erin.

Zorg voor een leeg, schoon en droog keukenblad en besprenkel deze met poedersuiker.

Snijd een deel van  de witte fondant en rol er een balletje van (formaat hockeybal).  Rol deze anderhalve mm dik uit met behulp van een met poedersuiker ingewreven deegroller. Gebruik een glas of een koekjesuitsteker om 12 rondjes uit te stansen. Leg deze met behulp van een (hak)mes op een waxpapiertje. Gebruik de helft van de  gekleurde fondant. Je kunt de andere helft na langere tijd gebruiken mits je ze goed luchtdicht bewaard. Snijd met het mes twee maten vierkantjes uit de verschillende kleuren en de letters BABY met de uitsteekvormpjes.

Met een kwastje en wat water kun je de uitgesneden fondant op elkaar stapelen.

Leg de rondjes met babyblokjes op de cakejes.

Als je de smaak te pakken hebt kun je los met bloemetjes- of hartjesuitstekers en suikerparels. Suikerparels blijven ook plakken met een klein beetje water.

 

 

Voor fondant, vormpjes, uitstekers, doosjes etc:

New York Cake (www.nycake.com)

Michaels (www.michaels.com)

Bowery kitchen suplies Chelsea market (www.bowerykitchens.com)

Voor de babyshower Americanwegwerpcultuurlook:

Partycity (www.partycity.com)

 

 

Did you like this? Share it:

558 comments to Babyshower cupcakes

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>